Salata de andive cu ton si cartofi

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salata de andive cu ton si cartofi

Se spala cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert. Dupa ce au fiert se scurg de apa si se lasa la racit. Andivele se spala, se pastreaza cateva frunze intregi pentru ornat (vezi foto), iar restul se taie rondele cam de 5 mm grosime. Intr-un bol amestecam cartofii, tonul, porumbul, andivele, sarea si piperul. Sosul se prepara astfel: se taie prazul si patrunjelul cat mai fin posibil apoi se amesteca impreuna cu iaurtul si mustarul. Putem sa amestecam cu o lingurita direct intr-un bol mic sau putem foarte bine sa punem totul intr-un blender si sa amestecam cu ajutorul acestuia. Adaugam sosul peste compozitia cu andivele si amestecam bine. In 2 castroane de salata asezam frunzele de andive pe laterale, dupa care adugam compozitia din andive, cartofi si ton. In fiecare castron adaugam cate o lingurita de susan. Se adauga cateva fire de rucola si cateva felii de rosii taiate subtire. Aceasta salata poate fi acompaniata de un pahar de vin alb. Pofta buna!

Ingrediente Salata de andive cu ton si cartofi

Pentru 2 portii:

2 andive

2 cartofi de marime medie

75 grame de boabe porumb la cutie

1 cutie de ton maruntit (160 grame)

2 lingurite susan

sare

piper

cateva fire de rucola si felii de rosii taiate subtire pentru ornat

Sos:

100 grame iaurt

1 lingurita de mustar

1 bucata praz (10 cm)

cateva fire de patrunjel

Categorii