Salata de bame conservata

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salata de bame conservata

Bamele intregi se spala si se scurg. Ceapa si restul se taie julien (pestisori). Se pune la fiert otet (o parte la 2-3 de apa) si condimentele, mierea, etc. Cand clocoteste, se pune la oparit bamele si zarzavatul, 2-3 minute apoi se scoate afara si se pune in borcane, dupa care cu grija turnam otet fierbinte pana se umple borcanul. Se pun imediat capacele si se rastoarna cu fundul in sus, asa le pastram in camara. Pentru cele cu celofan, trebuie refierte 20 minute la bain-marie (un vas cu apa in care punem borcanele la sterilizat) apoi racite treptat bine invelite in plapuma, etc. Se poate consuma dupa minimum 7-10 zile de murat. Se poate servi ca adaos la salate si compozitiile culinare din orice fel de carne sau ca gustare la scobitoare, alaturi de mezeluri.

Ingrediente Salata de bame conservata

- bame

- ceapa rosie sau dulce

- ardei gra

- boabe de mustar

- cuisoare

- piper

- coriandru

- foi de dafin

- catei de usturoi

- muguri de capere

- miere de albine

- ulei de masline

- sare de mare

- otet de vin

- alge marine.

- cantitatile sunt in functie de cate borcane vrei

Categorii