Salata de boeuf Bujor

Timp de preparare 4 ore

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salata de boeuf Bujor

Punem carnea la fiert intr-o oala incapatoare cu apa. Dupa aprox 20 de minute, cand va face spuma, o luam si putem adauga morcovii. Dupa inca 30 de minute adaugam si cartofii. Acestea vor fierbe in total aprox 1 ora si jumatate. Le lasam la racit aprox 1 ora. Taiem cubulete mici cartofii, carnea, morcovii si muraturile si le punem intr-un vas mare. Amestecam bine cu mustarul, sare si piper. Acest proces dureaza cam o ora (chiar mai putin daca avem ajutoare in bucatarie :) . Pregatim maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu putina sare si zeama de lamaie. Se toarna incet ulei amestecand continuu. Este gata cand se obtine o maioneza cremoasa si fina. Albusul ramas de la oul fiert il vom folosi la decorat. O buna parte din maioneza o adaugam in salata, iar cu cealalta parte (cam 2 linguri, dar depinde de gustul fiecaruia) imbracam salata. Se orneaza cu flori de maioneza (cu spritul), felii de morcov si albusul fiert taiat ca un bujor. Sfat: tineti cont de gusturile personale atunci cand va alegeti cantitatile si proportia: carne-cartofi-morcovi-muraturi. Eu, de exemplu, pun de obicei cam 6-7 castraveciori murati, pentru ca nu ma impac cu muraturile. Pofta buna!

Ingrediente Salata de boeuf Bujor

500 gr carne de porc

1 kg morcovi

600 g cartofi

6-7 castraveti murati

2 linguri generoase de mustar

Piper macinat si sare

dupa gust

Pentru maioneza:

galbenusul de la 1ou fiert

galbenusul de la 1 ou crud

Ulei

Zeama de lamaie

Pentru decor:

Albusul ramas de la oul fiert

Cateva frunzulite de patrunjel

Categorii