Salata de bulgur cu rosii, castraveti si patrunjel

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salata de bulgur cu rosii, castraveti si patrunjel

Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul. Între timp se curăță castraveții de coajă și se taie cubulețe. Roșiile cherry se taie în patru, iar pătrunjelul se toacă mărunt. După ce bulgurul a absorbit tot lichidul se adaugă, uleiul de dovleac, castraveții, roșiile și pătrunjelul, tocate mărunt, și zeama celor două lămâi. Se asezonează de sare și piper, apoi se amestecă ușor, până ce se încorporează toate ingredientele. Salata obținută se lasă le rece minim 15 minute până la servire. Spor și poftă bună!

Ingrediente Salata de bulgur cu rosii, castraveti si patrunjel

Bulgur SanoVita cca. 250 g

Apă rece cca. 500 ml

Sare Himalaya SanoVita 1 linguriță

Piper proaspăt măcinat ½ linguriță

Lămâie 1-2 bucăți

Castraveți cornichon 5-6 bucăți

Roșii cheryy 200 g

Pătrunjel 1 legătură

Ulei de dovleac SanoVita 2-3 linguri.

Categorii