Salata de cartofi cu carne de vitel, oua si tarhon verde

Reteta culinara din categoria Salate. Specific Franta. Cum sa faci Salata de cartofi cu carne de vitel, oua si tarhon verde

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata de cartofi cu carne de vitel, oua si tarhon verde

 

 Inspirata de sosurile frantuzesti cu tarhon proaspat, am preparat aceasta gustoasa salata de cartofi. Doar acum este momentul tarhonului proaspat. Salata de cartofi cu carne de vitel, oua si tarhon verde se poate impacheta si transporta usor la iarba verde, picnic sau la gradina in cazul nostru.

 

INGREDIENTE
5 cartofi 300 gr carne vitel fiarta [ in supa] 3 oua de casa 1 ridiche mare lunga-rosie 1 ceapa verde 50 ml ulei masline 1 lingura cu varf de tarhon verde tocat marunt . 1 lingura de hrean in otet 1 lingura mustar frantuzesc bobite 1 lingura mustar piper negru macinat sare Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Dupa fierbere cartofii se curata de coaja. Taiati cartofii rondele. Se fierb si ouale siapoi se cojesc si se taie jumatati. Carnea de vitel se taie cubulete. Ridichile se curata de mustati, se spala si se taie rondele subtiri. Din ulei , tarhonul tocat, hrean,piper si mustar se prepara un dressing . Omogenizati bine dressingul. Va avea consistenta unei maioneze. Asezati cartofii intr-un vas plat distribuiti ouale, carnea si ridichile din loc in loc. Presarati usor sare pe deasupra. Peste fiecare cartof feliat se toarna dressingul cu tarhon. Cartofii nu este necesar sa se raceasca. Cartofii calzi vor absorbi mai bine sosul cu tarhon verde. La sfarsit decorati salata cu tarhon verde si cu rondele de ceapa verde.

Ingrediente Salata de cartofi cu carne de vitel, oua si tarhon verde

5 cartofi

300 gr carne vitel fiarta [ in supa]

3 oua de casa

1 ridiche mare lunga-rosie

1 ceapa verde

50 ml ulei masline

1 lingura cu varf de tarhon verde tocat marunt .

1 lingura de hrean in otet

1 lingura mustar frantuzesc bobite

1 lingura mustar

piper negru macinat

sare

Categorii