Salata de cartofi cu macrou afumat

Reteta culinara Salata de cartofi cu macrou afumat din categoria Salate. Cum sa faci Salata de cartofi cu macrou afumat

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata de cartofi cu macrou afumat

 

O salata usor de preparat si foarte gustoasa! Intră cu succes în colecția de „Rețete de Paște” pentru iubitorii de pește, oricând și oricum! ;)  Este binevenit pe lângă preparatele tradiționale pregătite pentru masa de Paște.   Bafta si bafta!

macrou afumat cca. 300 g, Cartofi albi 3 bucati, Morcovi 2 bucati, Ardei Kapia 1 bucata, Ceapa verde 4 fire, Ceapa galbena 1 bucata, Sare iodata, Ulei de masline cca. 3 linguri, suc de lamaie aprox. 2 linguri.

Morcovii se fierb intr-un vas cu apa rece si 1 lingura de sare, se fierb aproximativ 15 minute dupa ce apa fierbe, apoi se strecoara si se trece sub un jet de apa rece.

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, intr-un vas generos cu multa apa rece si 1 lingura de sare, aprox. 30 de minute după punctul de fierbere. Se strecoara apoi si se trece sub un jet de apa rece, pentru a se curata mai usor.

Dupa ce au fiert cartofii si morcovii, ii curatam, acolo unde este cazul, si ii taiem bucatele mici, ca la salata de vita.

Ceapa verde decojită se taie felii.

Dovleceii se curăță, se dau pe răzătoare și se taie mărunt.

Tăiați mărunt ardeiul kapia.

Pune toate ingredientele într-un bol mai mare pentru a se amesteca ușor.

Adaugam apoi macroul afumat, tocat marunt, sarea, uleiul de masline si zeama de lamaie, amestecam usor pentru a incorpora toate ingredientele.

Salata se lasa la racit minim 2 ore pentru a ne face prieteni!

Bafta si bafta!

Ingrediente Salata de cartofi cu macrou afumat

Macrou afumat cca. 300 g, Cartofi albi 3 bucăți, Morcovi 2 bucăți, Ardei kapia 1 bucată, Ceapă verde 4 fire, Ceapă galbenă 1 bucată, Sare iodată, Ulei de măsline cca. 3 linguri, Zeamă de lămâie cca. 2 linguri.

Categorii