Salata de cartofi, cu piept de pui, maioneză și rodie
Reteta culinara Salata de cartofi, cu piept de pui, maioneză și rodie din categoria Salate. Specific Romania. Cum sa faci Salata de cartofi, cu piept de pui, maioneză și rodie
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Salata de cartofi, cu piept de pui, maioneză și rodie
Cum mi-au rămas câteva rodii, m-am gândit să mai prepar câteva salate, ca să profit de gustul lor deosebit și atât de bun. Iar prima salată făcută, din cele deja programate este aceasta: cu semințe de rodie, piept de pui, cartofi și maioneză legată, ușor onctuoasă și acrișoară, care înlocuiește perfect orice dressing. Destul de repede, am făcut această salată ușoară, aspectuoasă, consistentă și sățioasă.
INGREDIENTE
Se face o maioneză bine legată și acrișoară, din două gălbenușuri. Se adaugă o cantitate dublă de muștar clasic, față de obicei și o linguriță de zeamă de lămâie.
Cartofii se spală, se fierb, iar când sunt gata, după ce se răcoresc, se decojesc și se taie rondele, groase de 8-10 mm.
Se spală pieptul de pui, se fasonează și se fierbe. Când este gata, se scoate din apa în care a fiert, se scurge bine și se taie cubulețe.
Se curăță rodia și se scot cu grijă semințele, ca să nu se spargă.
În platou se pune un strat de rondele de cartofi, se condimentează cu: sare, piper și oregano. Se ung rondelele de cartofi cu un start subțire de maioneză și se distribuie deasupra o jumătate din cantitatea de piept de pui.
Se pune al doilea strat de rondele de cartofi, se condimentează, se unge cu maioneză, se adaugă restul de carne de piept de pui și apoi se decorează salata cu maioneză, semințe de rodie și frunze de busuioc.
Se poate servi după ce stă 10-15 minute la frigider.
Ingrediente Salata de cartofi, cu piept de pui, maioneză și rodie
5-6 cartofi roz, medii
1 piept mic de pui, fiert
semințele de la 1/2 rodie
maioneză din 2 gălbenușuri
sare
piper
oregano
câteva frunze de busuioc, pentru decor