Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza
Reteta culinara Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza din categoria Salate. Cum sa faci Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza
Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza este cea mai des preparata la noi in bucatarie, pentru ca place tuturor. Nu avem nevoie de o ocazie speciala pentru a o prepara ci doar de timp si de ingrediemntele necesare. O preparam foarte des in weekenduri, mai ales cand se mai anunta si prieteni in vizita. Deseori mai adaugam si telina: Vedeti aici reteta!
750 gr ciuperci conservate 500 gr piept de pui dezosat 1 litru de apa 1 lingurita de sare 1-2 foi de dafin cateva boabe de piper 4-5 castraveti murati Pentru maioneza: 1 galbenus de ou 2 cătei de usturoi 1 lingurita de mustar 350-400 ml ulei de floarea soarelui zeama de lamaie, dupa gust 1 lingurita cu apa minerala sare dupa gustMai intai punem pieptul de pui la fiert in apa cu sare. Cand se formeaza spuma o indepartam, apoi adaugam 1-2 foi de dafin si cateva boabe de piper. Lasam pieptul de pui sa fiarba pana cand se patrunde bine la testul cu furculita.
Il scurgem, il lasam sa se raceasca si il tocam marunt.
Scurgem bine ciupercile si le tocam marunt.
Tocam marunt si castravetii murati, apoi ii scurgem bine si pe acestia.
Pentru maioneza curatam usturoiul si il pisam cu sare. Adaugam galbenusul de ou si mustarul si amestecam bine totul, picurand treptat si ulei. Cand maioneza capata consistenta, adaugam putina zeama de lamaie si continuam sa amestecam picurand in continuare ulei. Spre final, adaugam si apa minerala care ofera cremozitate maionezei.
Amestecam intr-un bol incapator toate ingredientele tocate si maioneza. Mai potrivim gustul salatei cu sare si o punem la rece acoperita, pana in momentul servirii.
Ingrediente Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza
750 gr ciuperci conservate
500 gr piept de pui dezosat
1 litru de apa
1 lingurita de sare
1-2 foi de dafin
cateva boabe de piper
4-5 castraveti murati
Pentru maioneza:
1 galbenus de ou
2 cătei de usturoi
1 lingurita de mustar
350-400 ml ulei de floarea soarelui
zeama de lamaie, dupa gust
1 lingurita cu apa minerala
sare dupa gust