Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza

Reteta culinara Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza din categoria Salate. Cum sa faci Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza

 

Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza este cea mai des preparata la noi in bucatarie, pentru ca place tuturor. Nu avem nevoie de o ocazie speciala pentru a o prepara ci doar de timp si de ingrediemntele necesare.  O preparam foarte des in weekenduri, mai ales cand se mai anunta si prieteni in vizita. Deseori mai adaugam si telina: Vedeti aici reteta!

750 gr ciuperci conservate 500 gr piept de pui dezosat 1 litru de apa 1 lingurita de sare 1-2 foi de dafin cateva boabe de piper 4-5 castraveti murati Pentru maioneza: 1 galbenus de ou 2 cătei de usturoi 1 lingurita de mustar 350-400 ml ulei de floarea soarelui zeama de lamaie, dupa gust 1 lingurita cu apa minerala sare dupa gust

Mai intai punem pieptul de pui la fiert in apa cu sare. Cand se formeaza spuma o indepartam, apoi adaugam 1-2 foi de dafin si cateva boabe de piper. Lasam pieptul de pui sa fiarba pana cand se patrunde bine la testul cu furculita.

Il scurgem, il lasam sa se raceasca si il tocam marunt.

Scurgem bine ciupercile si le tocam marunt.

Tocam marunt si castravetii murati, apoi ii scurgem bine si pe acestia.

Pentru maioneza curatam usturoiul si il pisam cu sare. Adaugam galbenusul de ou si mustarul si amestecam bine totul, picurand treptat si ulei. Cand maioneza capata consistenta, adaugam putina zeama de lamaie si continuam sa amestecam picurand in continuare ulei. Spre final, adaugam si apa minerala care ofera cremozitate maionezei. 

Amestecam intr-un bol incapator toate ingredientele tocate si maioneza. Mai potrivim gustul salatei cu sare si o punem la rece acoperita, pana in momentul servirii.

 

Ingrediente Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza

750 gr ciuperci conservate

500 gr piept de pui dezosat

1 litru de apa

1 lingurita de sare

1-2 foi de dafin

cateva boabe de piper

4-5 castraveti murati

Pentru maioneza:

1 galbenus de ou

2 cătei de usturoi

1 lingurita de mustar

350-400 ml ulei de floarea soarelui

zeama de lamaie, dupa gust

1 lingurita cu apa minerala

sare dupa gust

Categorii