Salata de conopida cu piept de pui si iaurt grecesc

Reteta culinara din categoria Salate. Specific Romania. Cum sa faci Salata de conopida cu piept de pui si iaurt grecesc

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata de conopida cu piept de pui si iaurt grecesc

 

 Mi-a mai rămas o bucată de piept de la friptura de pui, așa că am pus la punct o salată cu iaurt și conopidă pentru că îmi era foarte dor. La congelator trebuie folosită doar conopida. Usturoiul verde este un deliciu grozav.  

300 gr piept de pui din friptura 300 gr conopida fiarta - de la congelator 100 gr iaurt grecesc gras 10% 50 ml ulei 1 ardei kapia mic 1 lingurita varf de hrean in otet 1 lingură muștar de hrean frunze de usturoi verde frunze de patrunjel verde piper negru sare Toaca bine pieptul de pui si se prajeste intr-o tigaie cu putin ulei pana devine crocant. Conopida fiartă se spală și se scurge într-o sită. Tocați conopida, usturoiul și pătrunjelul. Tăiați ardeiul kapia în cuburi. Ingredientele astfel preparate se pun intr-un vas de mare, asezonate cu piper, mustar si hrean. Se adauga iaurtul si se amesteca bine, Gustați și sare sau piper dacă este necesar. Salata de conopida cu piept de pui se pune in boluri sau se portioneaza pe portii. Decorați cu verdeață și ardei. Poftă bună !!!!

Ingrediente Salata de conopida cu piept de pui si iaurt grecesc

300 gr piept de pui de la friptura

300 gr conopida fiarta -din congelator

100 gr iaurt grecesc gras 10%

50 ml ulei

1 ardei kapia mic

1 lingurita cu varf hrean in otet

1 lingura cu varf de mustar cu hrean

frunzulite de usturoi verde

frunzulite de patrunjel verde

piper negru macinat

sare

Categorii