Salata de cruditati pentru iarna

Reteta culinara Salata de cruditati pentru iarna din categoria Salate. Cum sa faci Salata de cruditati pentru iarna

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata de cruditati pentru iarna

1kg ceapa alba 1kg gogonele 1kg gogoșari 1kg capia 1kg morcov 1borcan mustar dulce de Tecuci 400ml ulei Pentru soluția cu care opărim legumele, avem nevoie de: 500ml otetde 9 grade de la Vrancea 1,5 l de apa 250g zahar 2 linguri pline cu sare grunjoasa 1 linguriță piper 2foi de dafin Curățăm, spălăm și tăiem legumele. Ceapa- peștișori Gogonelele- felii Gogosarii- fâșii Capia- fâșii Morcovii- rași pe răzătoarea mică Pregătim soluția, amestecând ingredientele într-o cratiță și o dam la foc până începe să fiarbă. Opărim pe rand, fiecare leguma, in ordinea prezentată mai sus, cate 5 minute din momentul in care vedem că a început să fiarbă. Morcovul îl opărim 10 minute. Scoatem legumele cu o spumiera și le punem in ciur. Soluția scursă din ciur nu o aruncam. O turnam înapoi în cratiță, până terminam de opărit legumele. După ce s-au scurs și s-au răcit, le amestecam cu mustarul și uleiul apoi așezăm frumușel in borcanele sterilizate mai înainte. Noi o mâncăm pe toată într-o săptămână, dar daca vreau sa țină mai mult, bag borcanele la cuptor pentru 30 minute.

Ingrediente Salata de cruditati pentru iarna

1kg ceapa alba

1kg gogonele

1kg gogoșari

1kg capia

1kg morcov

1borcan mustar dulce de Tecuci

400ml ulei

Pentru soluția cu care opărim legumele, avem nevoie de:

500ml otetde 9 grade de la Vrancea

1,5 l de apa

250g zahar

2 linguri pline cu sare grunjoasa

1 linguriță piper

2foi de dafin

Categorii