Salata de dovlecel la borcan

Reteta culinara din categoria Conserve. Specific Rusia. Cum sa faci Salata de dovlecel la borcan

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata de dovlecel la borcan

 

Pentru ca este sezonul dovleceilor, m-am gandit sa vin cu o reteta pe care o fac des in perioada aceasta. Este o salata care merge bine la antreuri, aperitive sau garnituri. Va indemn s-o incercati si voi! Merita.

 

INGREDIENTE
2-2,5 kg de dovlecei tineri 50 g sare 125 g zahar 3-4 catei usturoi 1 lingura rasa piper 125 ml otet 9% 1 legatura patrunjel 1 legatura marar (optional)

Dovleceii ii spalam si ii taiem in 4 pe lungime, apoi feliute.

Adaugam usturoiul zdrobit, sarea, zaharul, piperul si amestecam.

Adaugam otetul, patrunjelul si mararul tocat.

Amestecam de 4 ori timp de o ora , o data la 15 minute.

La utlima amestecare, vom sesiza ca dovleceii au lasat suficient lichid.

Umplem borcanele de 800 ml (sterilizate in prealabil) tasam pana iese la suprafa lichidul lasat.

Inchidem borcanele cu capace sterilizate si le sterilizam inca 15 minute din momentul cand a aparut primul clocot in apa.

Din cantitatile de mai sus rezulta 4 borcane.

Ingrediente Salata de dovlecel la borcan

2-2,5 kg de dovlecei tineri

50 g sare

125 g zahar

3-4 catei usturoi

1 lingura rasa piper

125 ml otet 9%

1 legatura patrunjel

1 legatura marar (optional)

Categorii