Salată de fasole albă

Timp de preparare 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salată de fasole albă

Știu că postul este important pentru mulți dintre voi așa că am decis ca în această perioadă să vă sar în ajutor cu câteva idei de preparate potrivite pentru fiecare. Astăzi am ales fasolea albă ca ingredient principal. Cu siguranță știți deja că fasolea, indiferent de soi, are o sumedenie de proprietăți extraordinare. Se pare că este leguma care conține cel mai mare procent de fibre și pe lângă asta conține calciu, fosfor, acid folic, fier, magneziu și potasiu. Totuși, nu este recomandat un consum mai mare de 400-450 g pe săptămână. De regulă când fierb fasolea, fierb suficientă încât să-mi ajungă să pun din ea și la congelator în vreo două pungi. Asta mă scutește de veșnicul ritual în care trebuie să hidratez fasolea și s-o fierb, totuși, destul de mult timp. Vă recomand și vouă acest lucru. Azi am folosit fasole proaspăt fiartă iar ceea ce-a urmat a fost o nimica toată. :) Am pregătit o vinegretă din zeama de lămâie și uleiul de măsline. Am condimentat-o puțin. Am pus boabele fierte într-un castron și-am început să adaug restul ingredientelor. Există ceva mai simplu? :) Am amestecat totul puțin, încorporând vinegreta. Am potrivit de sare și piper iar rezultatul a fost unul sănătos, sățios și apetisant. Nu-i așa? :)

Ingrediente Salată de fasole albă

Pentru trei porții:

300 g fasole albă fiartă (puteți folosi orice soi de fasole )

o ceapă potrivită tăiată fideluță

câteva felii de castravete proaspăt

fâșii de ardei gras roșu

morcov și țelină rasă (după gust - țelina este foarte aromată )

semințe de susan negru

ulei de măsline

zeama de la o jumătate de lămâie

sare roz de Himalaya

piper alb

Categorii