Salata de fasole galbena cu cabanos si smantana

Reteta culinara din categoria Salate. Specific Romania. Cum sa faci Salata de fasole galbena cu cabanos si smantana

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata de fasole galbena cu cabanos si smantana

 

  Salatele de fasole se găsesc adesea pe masa noastră. Ne plac mai ales fasolea cu păstăi rotunde, fie galbene, fie verzi.  

500 gr fasole cu păstăi galbene rotunde cabane de 200 gr 200 gr smantana 15% grasime 4 linguri ulei de masline 2 cepe verzi 1 vârf de cuțit usturoi granulat 1 lingură muștar de hrean piper negru pătrunjel verde cretă sare Fasolea se curăță și se spală și se rup în bucăți mai mici. Îmi place să tai/spar fasolea mai mică pentru salată sau supă. Fierbeți fasolea în apă cu sare până obțineți consistența preferată. Spre sfârșitul gătitului, puneți bucățile de cabanos. Scurgeți fasolea și coliba cu apă fierbinte și lăsați-le să se răcească.  Tăiați ceapa verde și feliați cabanos. Tăiați pătrunjelul verde Într-un castron, amestecați smântâna cu muștar, sare, piper și usturoi Se omogenizeaza totul si se adauga fasolea, cabanos si patrunjelul verde.  Decorați la servire cu bucăți de cabanos și pătrunjel verde. Salata este si mai buna dupa ce s-a "odihnit" putin la rece.  Poftă bună !!!!

Ingrediente Salata de fasole galbena cu cabanos si smantana

500 gr fasole cu pastaia galbena rotunda

200 gr cabanos

200 gr smantana 15% grasime

4 linguri ulei masline

2 cepe verzi

1 varf cutit usturoi granulat

1 lingura mustar cu hrean

piper negru macinat

patrunjel verde cret

sare

Categorii