Salata de fasole verde frantuzeasca cu Cheddar
Reteta culinara Salata de fasole verde frantuzeasca cu Cheddar din categoria Salate. Specific Romania. Cum sa faci Salata de fasole verde frantuzeasca cu Cheddar
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Salata de fasole verde frantuzeasca cu Cheddar
„Sunt mândru că sunt bucătar” – „Rețete de suflet” În zona noastră, fasolea verde nu s-a făcut prea mult. M-am bucurat să descopăr că pe cele două rânduri ale mele din grădină, fasolea verde franțuzească [fideluta] stătea în ciorchini. Această fasole este o adevărată delicatesă. Din recolta de fasole am gatit supa, am pus-o la congelator pentru iarna. La curatenie am avut grija sa pun la salata cea mai mica si frageda. Ne place salata preparată cu iaurt în loc de maioneză. Este mai usoara si zic eu, si mai gustoasa. De data aceasta a fost asociat cu ceea ce aveam în frigider: mini cuburi de brânză cheddar [în două culori].
500 gr fasole frantuzeasca - taitei 100 gr brânză Cheddar tăiată mini cubulețe 100 ml ulei de floarea soarelui 200 ml iaurt grecesc 10% grăsime 1 gogosar 1 ceapa mica 2 catei de usturoi patrunjel verde e piper negru sare lamaie proaspat stors - optional Fasolea verde curatata si tocata marunt se pune la fiert in apa cu sare timp de 20 de minute. Dacă vrei să păstrezi o culoare verde, nu exagera cu gătitul. Scurgeți apa din ea și clătiți cu apă foarte rece [chiar și din frigider] pentru a păstra culoarea frumoasă. Fasolea se lasa la racit. De preferat dacă aveți timp păstrat chiar în frigider. Tocați mărunt usturoiul și ceapa. Gogoasa se taie cubulete. Amestecam intr-un bol uleiul, iaurtul, sarea, piperul si patrunjelul verde tocat. In acest amestec incorporam fasolea verde, gogoasa si jumatate din cubuletele de branza. Gustati si sare/piper daca este nevoie. După gustul meu, a fost nevoie de puțin mai mult gust acru. Pentru asta am folosit suc de lamaie proaspat stors. Se ornează cu cheddar tăiat cubulețe, gogoși și frunze de pătrunjel verde. Salata se serveste dupa ce a fost rece. Este mai rece și mai gustoasă după ce aromele s-au combinat. Poftă bună !!!!Ingrediente Salata de fasole verde frantuzeasca cu Cheddar
500 gr fasole frantuzeasca -fideluta
100gr mini-cubulete branza Cheddar
100 ml ulei floarea soarelui
200 ml iaurt grcesc 10% grasinme
1 gogosar
1 ceapa mica
2 catei usturoi
patrunjel verd e
piper negru macinat
sare
lamiie proaspat stoarsa -optional