Salata de gogonele verzi la borcan
Reteta culinara Salata de gogonele verzi la borcan din categoria Conserve. Specific Rusia. Cum sa faci Salata de gogonele verzi la borcan
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Salata de gogonele verzi la borcan
O salata care isi face loc cu succes pe masa. Va indemn sa o incercati, mai ales ca e sezonul gogonelelor. Din cantitatea de mai jos rezultă 5 borcane de 720g
1.500 de gogone verzi feliate 500 g gogoși tăiate julienne 600 g morcovi curățați și dați prin răzătoare mare sau tăiat julienne 4 cepe curatate si taiate solzi 2 linguri fara sare 3 linguri fara zahar 3 linguri otet 9% 3-4 linguri ulei.Intr-o oala mare se adauga toate legumele tocate, se adauga zaharul si sarea si se lasa 2-3 ore, amestecand de cateva ori.
Inainte de a o pune pe flacara adaugam uleiul, amestecam si din momentul fierberii timp de 35 de minute il dam la foc potrivit. Se amestecă din când în când.
La final se adauga otetul, se amesteca si se mai fierbe inca 2-3 minute.
Umpleți imediat borcanele sterilizate cu salată, înșurubați bine cu capace la fel de sterilizate. Întoarceți borcanele cu capacul în jos, acoperiți cu o pătură și lăsați-le acolo până s-au răcit complet.
Ingrediente Salata de gogonele verzi la borcan
1,500 gogonele verzi taiate felii
500 g gogosari taiati julienne
600 g morcov curatat si dat prin razatoarea mare sau taiat julienne
4 cepe curatate si taiate solzisori
2 linguri fara varf sare
3 linguri fara varf zahar
3 linguri otet 9%
3-4 linguri ulei.