Salata de hamsii afumate

Timp de preparare 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salata de hamsii afumate

Rosiile, ceapa si ridichile se taie rondele. Sosul se face amestecand bine uleiul cu zeama de lamaie, impreuna cu sarea, piperul si cimbrul, iar la urma cu verdeata tocata. E bine sa predomine lamaia, mai ales daca hamsiile sunt din conserva cu ulei. Cascavalul se taie cubulete mici. Pe un pat de salata se amesteca ingredientele apoi se toarna sosul. Este o salata care poate fi mancata si in zilele cu dezlegare la peste din timpul postului, cu conditia sa inlocuiti cascavalul obisnuit cu branza tofu sau un alt sortiment de branza din soia.

Ingrediente Salata de hamsii afumate

Pentru o portie: 5-6 hamsii afumate

salata verde

2 rosii

o ceapa sau o legatura de ceapa verde

100 g cascaval

4-5 ridichi

verdeata

sare

piper

cimbru

ulei

zeama de lamaie.

Categorii