Salata de icre cu ceapa

Reteta culinara din categoria Salate. Cum sa faci Salata de icre cu ceapa

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata de icre cu ceapa

 

Ne place salata de icre si o preparam in doua feluri. Primul fel, cu gris, l-am prezentat AICI. De data aceasta in loc de gris am folosit miez de paine inmuiat in lapte. Aceasta este preferata noastra, de fapt.

 

INGREDIENTE
100 g icre de hering sarate miezul de la o felie de pâine alba, invechita 150 ml lapte 1 ceapa, medie 750 ml ulei zeama de la 1 lamaie 2 linguri apa minerala

Mai intai inmuiem painea in lapte, apoi o scurgem bine presand-o in maini si o amestecam cu icrele.

Incepem sa picuram ulei si mixam amstecul de icre cu miez de paine pana capata consistenta cremoasa.

Adaugam zeama de la 1/2 lamaie si picuram in continuare ulei, mixand la treapta medie.

Cand compozitia se mareste consistent in volum si se ingroasa, adaugam 1 lingura de apa minerala si continuam sa mixam picurand ulei.

Ne oprim din a adauga ulei cand obtinem o textura cremoasa si gustul optim.

La final, adaugam ceapa tocata fin, zeama de lamaie, dupa gust si mai adaugam o lingura de apa minerala pentru cremozitate.

Servim salata de icre ca aperitiv, cu paine prajita.

Ingrediente Salata de icre cu ceapa

100 g icre de hering sarate

miezul de la o felie de pâine alba, invechita

150 ml lapte

1 ceapa, medie

750 ml ulei

zeama de la 1 lamaie

2 linguri apa minerala

Categorii