Salata de legume cu naut si seminte

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salata de legume cu naut si seminte

Aceasta salată delicioasă cu năut, legume și semințe poate fi pregatita in orice sezon pentru ca acum gasim legume proaspete mereu in supermarket, dar vara merge cel mai bine, cand am manca ceva usor, sa ne racorim. In plus, este perfectă pentru o zi de post. Se spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el un ibric cu apă și se lasă la hidratat peste noapte. A doua zi, se scurge, se clătește iar și se pune la fiert într-o oală cu 500 ml apă. Se fierbe aprox o oră, adăugând sare spre final. Se spală și se curăță legumele. Salata se rupe cu mâna bucățele, roșioarele se taie în jumătăți, frunzele de ceapă verde se taie mărunt. Castravetele și ridichile se feliază subțire, ardeiul roșu se taie cubulețe. Se adaugă boabele de năut. Separat, într-o crăticioară se rumenesc ușor semințele, fără sare sau grăsime. Folosiți un capac, când rumeniți semințele, pentru că sar. Se pregătește dressingul: se amestecă uleiul cu zeama de la o jumătate de lămâie, sare, după gust și 50 ml apă și se toarnă peste salată. La final, se presară semințele peste salată și se decorează cu felii de lămâie. Timp de pregătire: aprox 30min Timp de gătire: 1h Porţii: 4 Poftă Bună!

Ingrediente Salata de legume cu naut si seminte

1/2 salată creață

1 legătură ridichi roșii

100 g năut

1050 ml apă

7 roșii cherry

1 castravete mic

2 linguri mix 4 semințe Sano Vita

1/2 ardei gras roșu

frunzele de la o legătură de ceapă verde

pentru dressing:

3 linguri ulei

zeamă de la o jumătate de lămâie

sare și

50 ml apă

câteva felii de lămâie

Categorii