Salata de legume cu piept de pui- varianta light

Reteta culinara Salata de legume cu piept de pui- varianta light din categoria Salate. Cum sa faci Salata de legume cu piept de pui- varianta light

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata de legume cu piept de pui- varianta light

 

Planul inițial era să coacem niște cartofi pentru a mânca cu unt. dar nu a mers si cartofii s-au racit asa ca am decis sa ii pun intr-o salata. Asa ca am improvizat rapid o salata in varianta light cu iaurt in loc de clasica maioneza care s-a dovedit a fi delicioasa.

4-5 cartofi rosii 2 morcovi 150 gr mazăre congelată 1 bucată piept de pui 5-6 castraveți acri sare piper măcinat 1 galbenus de ou fiert 50 ml ulei din samburi de struguri 200 ml iaurt suc de lamaie dupa gust măsline pentru decor Garoafele le spalam bine, le stergem si le coacem intr-o tava invelita in hartie de copt. Le lasam pana usturand cu furculita intra usor in ele. Spalam morcovii si ii curatam. Într-un castron se fierbe pieptul de pui. Adaugati bine Spuma si gatiti 15 minute, apoi adaugati morcovii, mazarea si sarea. Odată ce sunt gata, scurgeți-le și lăsați-le să se răcească. Tăiați cubulețe pieptul de pui, cartofii, morcovii și castraveții acri. Intr-un bol pune galbenusul impreuna cu putina sare si zeama de lamaie. Se toarnă uleiul într-o sârmă subțire și se amestecă bine. Se adauga iaurtul si piperul si se amesteca bine. Adăugați maioneză peste carne și legume și asezonați cu sare și adăugați suc de lămâie dacă este necesar. Servim salata decorata cu masline.

Ingrediente Salata de legume cu piept de pui- varianta light

4-5 cartofi rosii

2 morcovi

150 gr mazare congelata

1 bucata piept de pui

5-6 castraveti acri

sare

piper macinat

1 galbenus fiert

50 ml ulei de samburi de struguri

200 ml iaurt

zeama de lamaie dupa gust

masline pentru decor

Categorii