Salată de legume cu sos de muștar

Reteta culinara Salată de legume cu sos de muștar din categoria Conserve. Cum sa faci Salată de legume cu sos de muștar

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salată de legume cu sos de muștar

 

Zilele trecute m-a ispitit Mitinita, adica Adina cu aceasta reteta delicioasa https://cartederetete.ro/salata-de-legume-cu-sos-de-mustar/ Asa ca weekend-ul asta m-am apucat de treaba 😉 Minunat, bine ca am -sugerat sa fac doua portii: D 😉 Au plecat deja cateva borcane la Zmeișori, la prieteni si degustare! 😉   Gata cu vorba și succes!

Morcovi 2000 g, Gogoșari 2000 g, Gogonele 2000 g, ardei Kapia 2000 g, ardei gras 2000 g, ceapă galbenă 2000 g, oțet de vin 500 ml, apă rece 1500 ml, zahăr pentru tuse 500 g, sare grunjoasă 4 linguri. Pentru sos: mustar clasic 800 ml (aprox. 2 borcane), ulei de floarea soarelui 1000 ml. Pentru conservare: frunze de telina, fasii de hrean.

Legumele se spala, se curata si se taie felii subtiri. M-am ajutat cu Phiilică, robotul de bucătărie, morcovii rasi pe răzătoarea mare, iar celelalte legume răzuite pe farfurie 😉

Între timp, fierbeți apa, oțetul, zahărul și sarea într-un castron mare.

După ce s-au topit zahărul și sarea, se adaugă morcovii rasi și se fierbe puțin, până devin crocante, apoi se scot din lichid, se scurg și se răcesc.

Se adauga apoi restul de legume pe rand, procesand-le ca morcovii, lasand-le putin sa se raceasca.

Intre timp pregatim sosul de mustar. Intr-un castron mare punem mustarul si adaugam uleiul, fir cu fir, ca la maioneza, amestecand usor, intr-o directie.

Atenție, dacă scăpați mai mult ulei, maioneza cu muștar se va înmuia, nu vă panicați să o aruncați, ci mai adăugați puțin muștar, și amestecați continuu până devine omogenă.

Peste legumele racite se adauga sosul de mustar, se amesteca usor pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi se pune in borcane sterilizate.

Umpleți cu ingrediente de conservare, adică frunze de țelină și fâșii de hrean proaspăt, apoi închideți ermetic borcanele.

Cu siguranta le-am pus la sterilizare la cald, adica la Bain-Marie, intr-un vas mare pe un strat de ziare sau prosoape de bucatarie, umplem cu apa pana la nivelul capacului si lasam la sterilizat la foc mic. aproximativ La 30-40 de minute după ce apa începe să fiarbă.

 Lasa apoi borcanele sa se raceasca in oala cu apa fierbinte pana a doua zi.

A doua zi borcanele sunt etichetate si pastrate la rece.

 

Bafta si bafta!

Ingrediente Salată de legume cu sos de muștar

Morcovi 2000 g, Gogoșari 2000 g, Gogonele 2000 g, Ardei kapia 2000 g, Ardei gras 2000 g, Ceapă galbenă 2000 g, Oțet din vin 500 ml, Apă rece 1500 ml, Zahăr tos 500 g, Sare grunjoasă 4 linguri. Pentru sos: Muștar clasic 800 ml (cca. 2 borcane), Ulei de floarea soarelui 1000 ml. Pentru conservare: frunze de țelină, fâșii de hrean.

Categorii