Salată de legume fierte şi piept de curcan

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salată de legume fierte şi piept de curcan

Se taie în cubuleţe cartofii, morcovul şi pieptul de curcan, care sunt deja gata fierte şi răcite. Ţelina se rade mare. Se amestecă totul într-un castron cu sare şi piper negru după gust. Maioneza, eu o prepar dintr-un cartof mic fiert, pasat fierbinte, un galbenus de ou fiert, pasat fierbinte şi un galbenuş crud, sare şi zeama de la o lamâie. Frec cu mixerul sau manual cu o lingură de lemn, împreună cu uleiul de floarea soarelui. Dacă din neatenţie am pus prea mult ulei dintr-o dată, maioneza astfel preparată nu se taie. Adăugăm în castronul cu salata de mai sus maioneză, pentru ca legumele să se lege dar şi pentru gust. Pe o farfurie întinsă mai mare sau pe un platou, se pune salata de legume fierte cu piept de curcan fiert, si i se dă o formă rotundă ca în cazul de faţă. O învelim cu maioneză pe lateral. Deasupra punem un strat de morcov fiert şi pasat,pe care il putem stropi cu puţină zeamă de lamâie. Tăiem coaja de castravete murat în formă de frunze de lăcrămioare şi decupăm şuviţe de castravete din care dăm forma de tulpină de floare. Dintr-un albuş de ou fiert decupăm mici discuri şi le aranjăm ca în fotografia ataşată. Este migălos dar merită. Înveseleşte mult masa festivă.

Ingrediente Salată de legume fierte şi piept de curcan

Pentru salată

200 g cartofi roz fierţi

200 g morcovi dulci fierţi

400 g ţelină fiartă

300 g piept de curcan

sare şi piper negru după gust

pentru maioneză

1 gălbenuş de ou crud

1 galbenuş de ou fiert

1 cartof mic fiert

150 ml ulei

zeama de la o lămâie

sare

pentru ornarea salatei

maioneză

200 g morcovi dulci fierţi

3 castraveţi muraţi

un albuş de la un ou fiert

Categorii