Salata de linte si rosii cu ceapa rumenita

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salata de linte si rosii cu ceapa rumenita

1 Într-un castronel, se amesteca ciupercile shiitake cu apa fiarta. Se lasa sa stea 20 de minute sau pâna când se moaie. Se scot ciupercile din lichid, pastrând lichidul. Se curata cozile ciuperci lor si se taie felii subtiri palarii le. Se scurge lichidul pastrat printr-o sita fina sau prin filtrul de cafea si se pune deoparte. 2 Într-o cratita mare, se Încalzesc 3 lingurite de ulei la foc potrivit. Se adauga morcovii si usturoiul si se prajesc 5 minute sau pâna se moaie. 3 Se adauga lintea, rosiile, sarea, chimionul, ghimbirul, salvia, ciupercile si lichidul pus deoparte. Se adauga 3 cani de apa si se pun la fiert. Când dau în clocot. se face focul mic; se acopera si se fierb 35 de minute sau pâna când lintea este frageda. 4 Între timp, Într-o tigaie mare, se Încalzeste restul de 1 lingurita de ulei la foc potrivit. Se adauga ceapa si zaharul; se prajesc, amestecând des, 5 minute sau pâna când ceapa se rumeneste usor . În tocana, se adauga mazarea se fierbe 2 minute sa se încalzeasca. Tocana se serveste cu ceapa rumenita deasupra.

Ingrediente Salata de linte si rosii cu ceapa rumenita

1 cana ciuperci shiitake uscate

1 cana apa fiarta

4 lingurite ulei de masline

3 morcovi

taiati in sferturi pe lung si apoi

taiati transversal felii subtiri

8 catei de usturoi

taiati felii subtiri

3/4 cana linte

curatata si spalata

1 cana rosii taiate din conserva

3/4 lingurita sare

3/4 lingurita chimion macinat

3/4 lingurita ghimbir macinat

1/2 lingurita salvie frecata

1 ceapa mare

taiata În jumatate si apoi

taiata felii subtiri

2 lingurite zahar

1 cana mazare inghetata

Categorii