Salata de muraturi

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salata de muraturi

Spalam legumele si frunzele de telina. Morcovii ii curatam, iar apoi ii taiem rondele cat mai subtiri. Gogonelele le taiem feliute sibtiri, iar ardeii ii curatam de seminte si ii taiem fasii. Punem toate legumele intr-un vas incapator si le amestecam impreuna cu frunzele de telina tocate marunt. Separat amestecam zaharul cu otetul si sarea pana cand se dizolva, apoi le turnam peste legume. Lasam legumele sa stea (eu le-am lasat de dimineata pana seara) pana cand isi lasa zeama suficienta si se inmoaie putin. Punem salata in borcane spalate si uscate. Turnam deasupra zeama lasata, iar apoi infiletam bine capacele. Asezam borcanele intr-o oala si umplem cu apa cat sa le acopere trei sferturi. Punem oala pe foc si lasam sa dea cateva clocote. Scoatem apoi borcanele si le acoperim cu o patura ca sa se raceasca cat mai lent. Dupa ce s-au racit, le putem depozita in camara sau pivnita. Mie mi-au iesit 8 borcane de 800 ml.

Ingrediente Salata de muraturi

2 kg gogonele

2 kg ardei kapia

1 kg morcovi

1 legatura de telina

1 l otet

1 kg zahar

2 linguri sare grunjoasa

Categorii