Salata de paste cu telemea, rosii cherry si masline

Reteta culinara Salata de paste cu telemea, rosii cherry si masline din categoria Salate. Specific Romania. Cum sa faci Salata de paste cu telemea, rosii cherry si masline

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata de paste cu telemea, rosii cherry si masline

 

În urmă cu câteva zile, am preparat pentru cină această salată gustoasă cu paste mici, așa cum îmi plac (mini scoici) iar celelalte ingrediente, le-am folosit nu numai pentru că-mi erau la îndemână, ci mai ales pentru că m-am gândit că asocierea lor va fi foarte gustoasă. Exact așa a fost, așa că mi-am zis atunci că rețeta merită repetată, oricât de des... 

 

INGREDIENTE
200 grame de paste mici (mini scoici) 75 grame de unt 100 grame de telemea de vaci 100-150 grame de roșii cherry 100 grame de măsline negre sare extrafină (opțional) Pentru decor: frunze proaspete de busuioc

Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.

Telemeaua se taie cubulețe, roșiile se taie felii, la orizontală, iar măslinele se taie sub formă de fâșii.

Când pastele sunt fierte, se scurg bine de apă, se pun într-un bol și se adaugă untul feliat, ca să se topească mai repede. Se amestecă pastele, pentru ca untul să le cuprindă pe toate.

După ce s-a topit untul, se pun pastele într-un platou, se decorează cu feliuțele de roșii și cu fâșiile de măsline. Deasupra se pune telemeaua tăiată în prealabil sub formă de cubulețe.

Se decorează salata cu frunze proaspete de busuioc și se servește imediat, cât timp mai este caldă.

Ingrediente Salata de paste cu telemea, rosii cherry si masline

200 grame de paste mici (mini scoici)

75 grame de unt

100 grame de telemea de vaci

100-150 grame de roșii cherry

100 grame de măsline negre

sare extrafină (opțional)

Pentru decor:

frunze proaspete de busuioc

Categorii