Salata de paste cu telemea, rosii cherry si masline
Reteta culinara Salata de paste cu telemea, rosii cherry si masline din categoria Salate. Specific Romania. Cum sa faci Salata de paste cu telemea, rosii cherry si masline
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Salata de paste cu telemea, rosii cherry si masline
În urmă cu câteva zile, am preparat pentru cină această salată gustoasă cu paste mici, așa cum îmi plac (mini scoici) iar celelalte ingrediente, le-am folosit nu numai pentru că-mi erau la îndemână, ci mai ales pentru că m-am gândit că asocierea lor va fi foarte gustoasă. Exact așa a fost, așa că mi-am zis atunci că rețeta merită repetată, oricât de des...
INGREDIENTE
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.
Telemeaua se taie cubulețe, roșiile se taie felii, la orizontală, iar măslinele se taie sub formă de fâșii.
Când pastele sunt fierte, se scurg bine de apă, se pun într-un bol și se adaugă untul feliat, ca să se topească mai repede. Se amestecă pastele, pentru ca untul să le cuprindă pe toate.
După ce s-a topit untul, se pun pastele într-un platou, se decorează cu feliuțele de roșii și cu fâșiile de măsline. Deasupra se pune telemeaua tăiată în prealabil sub formă de cubulețe.
Se decorează salata cu frunze proaspete de busuioc și se servește imediat, cât timp mai este caldă.
Ingrediente Salata de paste cu telemea, rosii cherry si masline
200 grame de paste mici (mini scoici)
75 grame de unt
100 grame de telemea de vaci
100-150 grame de roșii cherry
100 grame de măsline negre
sare extrafină (opțional)
Pentru decor:
frunze proaspete de busuioc