Salata de pui cu ciuperci cu arome de curry

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salata de pui cu ciuperci cu arome de curry

Se prepara maioneza dupa reteta din "retetele mele", aproximativ jumatate din ingrediente. Se transeaza longitudinal pieptul de pui (pentru a se patrunde mai rapid), indepartandu-se toate zgarciurile si oscioarele. Ciupercile se spala, se sterg cu un servet curat. Se unge o tava cu ulei, se aseaza feliile de carne si ciupercile intregi. Se ung cu putin ulei (eventual se toarna in fir subtire), se pudreaza cu curry si sarea (sau vegeta). Se lasa la cuptor la circa 180 grade Celsius aproximativ 20 minute, pana se fac (dar nu trebuie sa fie rumenite!). Se scot din cuptor, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie cubulete, atat carnea de pui si ciupercile, cat si castraveciorii si gogosarii (scurgandu-se de lichidul in exces). Se amesteca totul cu maioneza si usturoiul pisat bine. Se sareaza si acreste dupa gust, daca mai este nevoie. Salata poate fi servita ca atare, in castronele, sau ca umplutura in gogonele murate(golite de interior-pulpa si seminte) sau rulouri cu sunca presata taiata subtire ( eventual de pui, curcan). Pofta buna!

Ingrediente Salata de pui cu ciuperci cu arome de curry

circa 300- 400 g maioneza

dupa gust (vezi in retetele mele!)

500 g piept de pui dezosat (se poate substitui si cu carne de curcan

dar fara ligamente sau grasime)

500 g ciuperci

1-2 linguri curry sub forma de pulbere

sare dupa gust (sau o varianta de vegeta)

2-3 linguri de ulei pentru uns tava

3-4 castraveti acri

3-4 felii gogosari in otet

3-4 catei de usturoi pisat

Categorii