Salata de sezon, cu tofu rumenit la tigaie

Reteta culinara din categoria Salate. Specific Romania. Cum sa faci Salata de sezon, cu tofu rumenit la tigaie

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata de sezon, cu tofu rumenit la tigaie

 

În fiecare perioadă de post mănânc cam de două ori brânză tofu, ca atare, sau preparată sub diferite forme. De regulă, îmi place brânza tofu gătită rapid, la grill, pentru că este mai sănătoasă, dar de această dată am încercat și o rețetă de salată de castraveți și roșii, pe care am îmbogățit-o cu tofu rumenit la tigaie, cam așa cum am văzut într-o recentă reclamă, la televizor. Pot spune că a fost o salată specială, căreia cubulețele de tofu rumenite la tigaie, puțin crocante la exterior, i-au dat un gust foarte bun. Merită încercat...

 

INGREDIENTE
10-12 frunze de salată verde 2 roșii 1/2 castravete mare (Fabio) sau 2 castraveți mici 2-3 fire de ceapă verde 1 legătură de mărar (opțional) 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui 100 grame de brânză tofu cu chimen 8-10 măsline fără sâmburi sare piper boia de ardei dulce 1/2 linguriță de chimen (opțional) Pentru decor și servit: 1/2 lămâie

Se spală bine, sub jet, frunzele de salată verde și se lasă câteva minute să se scurgă de apă.

Între timp, se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele.

Se spală castravetele, se decojește și se taie rondele.

Se spală roșiile și se feliază.

Se taie brânza tofu sub formă de cubulețe, care se rumenesc uniform, pe cât posibil, la tigaie, în ulei de floare soarelui și la foc mediu. După ce s-au rumenit uniform, cubulețele de tofu se pun pe o farfurie și se presară cu: sare, piper și boia de ardei dulce.

În bolul de servire se pune salata verde, tăiată grosier, rondelele de castraveți, roșiile feliate, ceapa verde rondele, măslinele și la urmă, cubulețele de tofu rumenite, cu tot cu uleiul (răcit) în care s-au rumenit, distribuit pe toată suprafața salatei.

Se condimentează cu: sare, piper, chimion și mărar (dacă se dorește) se stropește cu zeama de la o jumătate de lămâie și după 10 minute în care condimentele să fie absorbite de legume, salata se poate servi, eventual cu pâine prăjită.

Ingrediente Salata de sezon, cu tofu rumenit la tigaie

10-12 frunze de salată verde

2 roșii

1/2 castravete mare (Fabio) sau 2 castraveți mici

2-3 fire de ceapă verde

1 legătură de mărar (opțional)

2-3 linguri de ulei de floarea soarelui

100 grame de brânză tofu cu chimen

8-10 măsline fără sâmburi

sare

piper

boia de ardei dulce

1/2 linguriță de chimen (opțional)

Pentru decor și servit:

1/2 lămâie

Categorii