Salată de sfeclă cu rădăcină de țelină la borcan

Reteta culinara Salată de sfeclă cu rădăcină de țelină la borcan din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Salată de sfeclă cu rădăcină de țelină la borcan

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salată de sfeclă cu rădăcină de țelină la borcan

 

Am inlocuit hreanul cu radacina de telina.  O idee minunata, telina ca si sfecla este o radacina buna pentru sanatate. Iata deci o salata plina de vitamine si usoara.   https://www.blogulluicatalina.com/2020/11/salata-de-sfecla-cu-radacina-de-telina.html

 

INGREDIENTE
350 gr de sfecla fiarta si curatata 250 gr de radacina de telina 1 lingura sare 80 ml de otet alb bio piper Fierbeti sfecla in apa cu sare, , sau coaceti-o la cuptor intr-o hartie de aluminiu. Sfecla fiarta si racita bine se dă pe răzătoarea cu găuri mari. Se curata si se rade si telina pe răzătoarea cea mare. Se amestecă cu sfecla impreuna cu sarea si un pic de piper.Apoi se toarnă oţetul şi se amestecă bine. Se lasa sa marineze 15 minute. Se pune salata în borcane, se apasa bine sa iasa lichidul la suprafata. O garnitura minunata la un gratar (carne, peste), la sarmale, la oua sau la o branza.

Ingrediente Salată de sfeclă cu rădăcină de țelină la borcan

350 gr de sfecla fiarta si curatata

250 gr de radacina de telina

1 lingura sare

80 ml de otet alb bio

piper

Categorii