Salata de sfecla rosie , portocale si branza cremoasa
Reteta culinara Salata de sfecla rosie , portocale si branza cremoasa din categoria Salate. Specific Romania. Cum sa faci Salata de sfecla rosie , portocale si branza cremoasa
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Salata de sfecla rosie , portocale si branza cremoasa
De vreo cinci ani și mai bine această rețetă trebuie pregătită. Acum e rândul lui. M-am inspirat de Sara @ Miki de la Culoridinfarfurie. Bineînțeles că am schimbat ceva după bunul meu plac. Am adaugat menta si crema de branza. Combinația de dulce, sărat, acru, picant, mentă, brânză este grozavă. Ce pot să vă spun? Acest lucru este necesar în mod repetat. Dacă am reușit să gust 20% din ea: D
150 gr branza cremoasa President 150 gr sfecla rosie coapta 1 portocală 2 linguri ceapa rosie tocata 2 linguri ulei de masline 2 linguri suc proaspăt de lămâie 1 lingura capere in otet frunze verzi de mentă cozi de ceapă verde piper negru sare optionala Curățați o portocală, tăiați-o în jumătate și feliați-o. Crema de branza se taie cubulete cu grija pentru a nu se sfarama. Sfecla copta se curata si se toaca. Tăiați ceapa roșie în cuburi. Tăiați ceapa verde în bucăți mici. Se amestecă caperele și ceapa roșie cu ulei de măsline și zeama de 4 lămâi. Asezati feliile de portocala si sfecla pe o farfurie mare sau pe o farfurie. Din loc in loc se pune un cub de crema de branza. Presărați uniform ceapa roșie cu capere și cozi de ceapă verde. Distribuiți menta. Piper și acru cu suc de lămâie. Pulverizați uleiul de măsline deasupra. Salata este foarte rece si gustoasa pastrata la rece pana la servire !!!Ingrediente Salata de sfecla rosie , portocale si branza cremoasa
150 gr branzica cremoasa President
150 gr sfecla rosie coapta
1 portocala
2 linguri ceapa rosie tocata
2 linguri ulei masline
2 linguri zeama proaspata de lamaie
1 lingura de capere in otet
frunzulite menta verde
codite ceapa verde
piper negru macinat
sare optional