Furnici in copac

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Furnici in copac

Se caleste in ulei ceapa, usturoi si radacina de ghimbir curatate si tocate marunt, se adauga ciupercile feliate, ardeiul iute tocat sau adaugat intreg, apoi scos si carnea. Dupa ce totul este rumenit si s-a evaporat apa lasata de carne si ciuperci, se adauga sosul de soia, de stridii, otetul de orez, pudra de ghimbir, sare daca e nevoie, se amesteca bine, iar dupa 1min. se da deoparte. In acest timp, se pun taiteiii intr-un castron, se rastoarna peste ei apa fiarta cu sare, cat sa-i cuprinda, se acopera, iar dupa 30 min. se strecoara si se amesteca cu sosul de carne. Se serveste pe farfurie, cu piper proaspat macinat si frunze de ceapa verde taiate marunt.

Ingrediente Furnici in copac

1 punga taitei de orez

500 g carne tocata de vita

1 ceapa

3 catei de usturoi

1 lingurita pudra de ghimbir

2 cm.radacina de ghimbir

1 ardei iute rosu

5 linguri sos de soia

1 lingura sos de stridii

2 linguri otet de orez

cateva ciuperci negre

sare

piper

4 linguri ulei

ceapa verde pentru decor

Categorii