Salata de varza rosie cu ficat de vitel

Reteta culinara din categoria Salate. Cum sa faci Salata de varza rosie cu ficat de vitel

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata de varza rosie cu ficat de vitel

 

Cum a venit vremea frumoasa si soarele de primavara, a aparut si pofta de salate. Azi am facut o salata pur si simplu delicioasa-geniala -facand parte din categoria ce am prin frigider-camara :). Am hotarat sa o impartasesc cu voi ; eu cu siguranta o voi repeta.

 

INGREDIENTE
2 felii de ficat de vitel o bucatica de varza rosie 1 cartof dulce o mana de salata verde (3-4 frunze) o mana de rucola putina ceapa rosie o mana de fasole din conserva cu bobul micut, maro 1 castravete Sos:  1 lingurita de mustar  1 lingura de maioneza  sare, piper 2 linguri de iaurt grecesc  lamaie stoarsa dupa gust  ulei de masline

Am pus ficatul pe gratarul electric, se poate face si in tigaie. Iincercati sa folositi feliile subtiri. Apoi il taiem fasii potrivite.

Cartoful dulce l-am curatat si l-am taiat cubulete; intr-o tava mare am pus hartie de copt; cubuletele de cartof le-am stropit cu ulei de masline, sare, piper alb si l-am rasfirat pe hartie. L-am dat la foc mare pana s-au rumenit frumos; apoi il punem la racit pe o farfurie inaitne de a-l folosi in salata.

Am tocat fin varza si intr-un bol am amestecat cu ceapa si castravetele si le-am pus sare, putin ulei de masline si otet-le-am lasat sa stea cam 15 minute, timp in care am pregatit restul ingredientelor.

Salata verde si rucola spalate le-am tocat marunt si am pus putina sare.

Sosul se face intr-un pahar special sau intr-un borcan cu capac: am pus toate ingredientele si l-am amestecat bine, ca in shaker.

La final am pus peste carne amestecul cu varza si apoi salata verde, am pus sos si gata salata.

Ingrediente Salata de varza rosie cu ficat de vitel

2 felii de ficat de vitel

o bucatica de varza rosie

1 cartof dulce

o mana de salata verde (3-4 frunze)

o mana de rucola

putina ceapa rosie

o mana de fasole din conserva cu bobul micut, maro

1 castravete

Sos: 

1 lingurita de mustar 

1 lingura de maioneza 

sare, piper

2 linguri de iaurt grecesc 

lamaie stoarsa dupa gust 

ulei de masline

Categorii