,, Bunatati pentru Craciun "
Salata de vinete este in topul preferintelor noastre ,asa ca nu e poate lipsi de pe masa nici la ocazii festive
2 vinete
10 cm praz verde
100 ml ulei floarea soarelui
100 ml iaurt grecesc
1 lamie -zeama
1 legatura patrunjel
ardei iute rosu si galben pentru decor
sare
Vinetele se inteapa cu furculita din loc in loc si se ung cu ulei . Prajiti vinetele intr-un Wok incapator cu capacul pus . Din gand in cand intoarceti vinetele sa se patrunda pe toate partile . Respectand acest procedeu vinetele vor fi coapte foarte repede si miezul lor va ramnie alb si frumos . Lasati vinetele sa se raceasca , dupa ce au fost curatite de coaja . Tocati vinetele cu ajutorul unui cutit inoxidabil sau a unui tocator de lemn special . Nu este de recomandat sa folositi robotul pentruca semintele zdrobite ale vinetelor pot da iuteala sau gust de amar . Tocati marunt prazul si patrunjelul verde . Frecati vinetele cu ulei cu ajutorul unui mixer de mana cu palete sau chiar cu furculita sau telul . Adugatii iaurtul . Sarati, acriti cu zeama de lamaiie si apoi incorporati prazul si patrunjelul verde . Amestecati , gustati si sarati sau acriti daca mai este necesar . Decorati salata de vinete cu patrunjel ,ardei iute si praz. Ardeiul iute se pune deasupra ca sa-si aleaga doar cine-l doreste . Serviti aceasta salta de vinete alaturi de legumele preferate .
Pofta buna !!!