Salata de vinete romaneasca

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salata de vinete romaneasca

1. Se pune in functiune cuptorul si se incalzeste la foc potrivit. 2. Se taie vinetele in doua sau trei locuri si se pun pe gratarul din cuptor sau intr-o tigaie si se lasa 20-30 de minute, adica pana cand devin moi. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. 3. Se curata vinetele de coaja. Se taie apoi pulpa in bucati mari, se pune intr-un vas si se adauga patrunjelul, restul ingredientelor si se amesteca cu mixerul pana cand se obtine o compozitie omogena. Se adauga ceapa tocata. Se pune apoi la rece si dupa o ora poate fi servita. Se obtin 6 portii. 1 portie contine: 40 calorii; 0,9 g proteine; 5,8 g carbohidrati; 1,6 g grasimi; 0 mg colesterol; 10 mg de sodiu (fara cel din sare).

Ingrediente Salata de vinete romaneasca

1/2 kg vinete

1 ceapa de marime potrivita

tocata

2 lingurite de patrunjel tocat

1/4 cana ciorba de legume sau supa concentrata

2 lingurite ulei de masline

1/4 lingurita cimbru

1/4 lingurita boia

ardei iute (optional)

sare de mare si piper

dupa gust.

1 knorr ardei si verdeturi

Categorii