Salata Deni -cu jambon si boabe

Reteta culinara Salata Deni -cu jambon si boabe din categoria Salate. Specific Romania. Cum sa faci Salata Deni -cu jambon si boabe

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata Deni -cu jambon si boabe

 

"Bunatati pentru Craciun" Trebuia sa pun pe masa langa friptura de batal , pe langa orez si o salata .Am pornit de la jambon si boabe, restul am pus pentru culoare si asezonare . Sunt placut surprinsa cand copii veniti in vizita sunt receptivi si incantati sa ma ajute  la bucatarie . Intreb pe domnisorica in devenire ,, Cum punem nume la salata aceasta ? ''Bineinteles ca si-a dorit ca salata sa poarte numele ei . Deci Deni sa fie , de la Denisa :D Multumesc Deni , pentru ajutor !!!!

 

INGREDIENTE
400 gr mixboabe fasole si naut -conserva 400 gr boabe porumb dulce -conserva 200 gr jambon crud uscat 200 gr masline 8 ridichi rosii 1 buc praz verde 1 ardei rosu 1 lamaie -zeama sau2 linguri otet mere piper brazilian sare roz de Himalaya Boabele se scurg de lichidul in care au fost conservate si se clatesc cu apa rece . Scurgeti boabele de apa cu ajutorul unei strecuratori . Prazul si ardeiul se taie marunt . Jambonul se taie cubulete . Ridichile se feliaz a. Se pun toate legumele intr-un bol , se sareaza si se acresc cu zeama de lamie . Piparati si adugati maslinele si jambonul . Amestecati salata cu grija sa nu zdrobiti boabele de fasole . Gustatisi sarati,acriti sau piparati daca este nevoie . Aceasta salata poate fi servita ca atare sau ca garnitura langa carne . Daca doriti un preparat fara carne sau in perioada de post , renuntati la jambon !!! Avantajul acestei salate , este ca poate fi pregatita din timp si tinuta la rece pana la servire .Acesta va salveaza mult din timp si volumul de lucru cand aveti mai multi invitati .

Pofta buna !!!

Ingrediente Salata Deni -cu jambon si boabe

400 gr mixboabe fasole si naut -conserva

400 gr boabe porumb dulce -conserva

200 gr jambon crud uscat

200 gr masline

8 ridichi rosii

1 buc praz verde

1 ardei rosu

1 lamaie -zeama sau2 linguri otet mere

piper brazilian

sare roz de Himalaya

Categorii