Salata din sunca de pui, mere si cidru

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salata din sunca de pui, mere si cidru

1. Nucile se prajesc 3-4 minute intr-o tigaie fara grasime. Se zdrobesc si se pun la racit. 2. Merele se curata, se scoate casa semintelor si se taie felii subtiri. Intr-o tigaie, se incinge margarina si se prajesc feliile de mar 2-3 minute, dupa care se stinge totul cu cidru si se mai tine pe foc 2 minute. Se lasa sa se raceasca. 3. Salata creata se curata, se spala si se rupe fasii foarte subtiri, care se pun intr-o salatiera. 4. Andivele se spala rapid cu apa rece si se scoate miezul amar; se taie in suvite si se pun peste salata. 5. Intr-un bol, se amesteca otetul de mere, cidrul din tigaia cu mere, mierea, sarea si piperul. Acest sos se toarna in salatiera si se lasa totul sa se marineze. 6. Dupa 10 minute, se asaza deasupra feliile de mere, sunca de pui, taiata fasii subtiri, si se presara nucile prajite si zdrobite. In salatiera, se mai pot adauga frunze crude de spanac sau salata verde. Sunca de pui poate fi inlocuita cu felii mici (subtiri) din piept de pui afumat.

Ingrediente Salata din sunca de pui, mere si cidru

Ingrediente si cantitati pentru 6 portii:

400 g sunca de pui

3 mere

100 ml cidru (vin din mere)

50 g nuci

3 linguri margarina

1 salata (mica) rosie creata

2 andive

2 linguri otet de mere

2 lingurite miere

sare

piper.

1 knorr grecesc

Categorii