Salata farro cu legume prajite

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salata farro cu legume prajite

Încingeti cuptorul la 200°c:. Înmuiati farro sau bulgurul În apa rece timp de 20 de minute, apoi scurgeti-l. Taiati felii jumatatile de dovlccei si puneti-le Într-o tava mare pentru cuptor. Adaugati celelalte legume si cateii de usturoi si amestecati totul, turnind si niste ulei de masline. Condimentati bine cu sare si piper. Incercati sa Întindeti legumele Într-un singur strat, ca sa se prajeasca mai bine (daca e nevoie, folositi 2 tavi). Prajiti-le În cuptorul Încins timp de 30-40 de minute scuturind tava si scuturând-o din cind În cînd, pâna când legumele devin moi În interior si crocante În exterior. Turnati peste legume putin otet imediat ce le scoateti din cuptor si lasati-le deoparte sa se raceasca. Apoi rasturnati-le pc o planseta mare pentru tocat, adaugati ierburile proaspete si tocati-le fin. Puneti farro sau bulgurul intr-o cratita mare, acoperiti-l cu apa rece si aduceti la fierbere. Fierbeti-l În clocote mici 20 de minute, sau pina cind s-a Înmuiat, apoi scurget i-l bine. Asezonati cu ulei de masline si zeama de lamaie, condimentati cu sare si piper si amestecati-l cu legumcle prajite. Presarati deasupra frunzele de fcnicui si serviti.

Ingrediente Salata farro cu legume prajite

400 g farro sau bulgar

3 dovlecei galbeni

taiati in doua pe lungime

2 bulbi de fenic

o ceapa rosie

2 ardei rosii

2 vinete taiate bucati

4 catei de usturoi

ulei de masline

sare marina

piper negru

otet cu ierburi aromate

o legatura buna de ierburi proaspete

putin zeama de lamaie

Categorii