Salata Floare de nufăr, cu oua, ton si branza cu mucegai

Reteta culinara Salata Floare de nufăr, cu oua, ton si branza cu mucegai din categoria Salate. Specific Romania. Cum sa faci Salata Floare de nufăr, cu oua, ton si branza cu mucegai

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata Floare de nufăr, cu oua, ton si branza cu mucegai

 

Cea mai bună și mai gustoasă salată făcută în ultimul timp a fost aceasta, preparată pentru Lăsata secului, înainte de intrarea în Postul Mare al Paștelui. Gustul salatei a fost îmbunătățit de ingredientele mai speciale: tonul și brânza cu mucegai, dar eu cred că și ouăle au avut contribuția lor.

 

INGREDIENTE
10-12 frunze proaspete de salată 2 ouă fierte tari 1 conservă de ton bucăți 100 grame de brânză cu mucegai 3-4 roșii cherry măsline sare oregano 2 linguri de ulei de măsline

Ouăle se fierb tari și când se răcoresc. se decojesc și se feliază (cu aparatul special, dacă aveți, pentru un aspect mai frumos).

Se spală roșiile, se șterg cu hârtie absorbantă și se înjumătățesc.

Se taie brânza cu mucegai sub formă de cubulețe, iar măslinele se taie fâșii.

Se spală bine salata sub jet de apă rece, se zvântă, se taie fideluță și se distribuie uniform sub formă de strat pe platoul de servire.

Pe platoul cu salata verde se pun feliile de ouă, așa cum au fost tăiate, sub formă de floare de nufăr, iar ”petalele” se separă cu fâșii de măsline.

Se adaugă, pe alocuri bucăți de ton, se pun jumătățile de roșii, de jur împrejur și se presară pe toată suprafața, cubulețele de brânză cu mucegai.

Se presară sare și oregano, pe toată suprafața și se toarnă în fir, peste toată salata, uleiul de măsline.

Se dă salata la rece, pentru 15-20 de minute, după care poate fi servită.

Ingrediente Salata Floare de nufăr, cu oua, ton si branza cu mucegai

10-12 frunze proaspete de salată

2 ouă fierte tari

1 conservă de ton bucăți

100 grame de brânză cu mucegai

3-4 roșii cherry

măsline

sare

oregano

2 linguri de ulei de măsline

Categorii