Salata frantuzeasca
Legume, putin pui si un dressing excelent.
Instructiuni de preparare Salata frantuzeasca
Punem la fiert pieptul de pui, ouale, lintea (daca nu este la conserva), fasolea verde (daca nu este la conserva), in vase diferite.
Intr-o tigaie cu ulei de masline adaugam frunzele de rozmarin rupte in bucati, lintea fiarta, condimentam cu sare si lasam circa 10 minute, timp in care amestecam frecvent pentru a se gati uniform lintea.
Preparam un dressing: intr-un bol amestecam foarte bine mustarul, usturoiul, otetul, mierea si trei linguri ulei de masline. Completam cu fasolea verde si carnea de pui taiata in bucati mai mici. Amestecam bine pana cand dressing-ul acopera frumos puiul si fasolea.
Pe un platou aranjam astfel: lintea, compozitia din bol, frunzele de salata rupte sau taiate, ouale taiate in patru iar deasupra frunzele de tarhon.
Ingrediente Salata frantuzeasca
300 g linte
Un piept de pui mic
3 oua
350 g fasole verde
½ salata verde
2 linguri mustar
5 bucatele usturoi
O lingura otet balsamic
O lingurita miere
Cateva frunzulite rozmarin
Cateva frunzulite tarhon
Ulei de masline
Sare