Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto
Reteta culinara Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto din categoria Salate. Specific Italia. Cum sa faci Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto
În vreme de caniculă, ne străduim să facem preparate rapide, fără coacere, dar consistente și plăcute la gust și aspect. Dacă de regulă nu-mi place limita de timp de la concursurile culinare, de această dată cred că este normal să gătim rapid și bun, pentru că este groaznic să stăm în căldura emisă de cuptor. Din fericire, am găsit în comerț sos pesto, foarte bun, așa că timpul de preparare s-a redus îmbucurător. Așa că în urmă cu câteva zile am făcut această salată mediteraneană, cu ceea ce este specific zonei. Ceea ce lipsește este busuiocul (pe care l-am înlocuit cu pătrunjel) pentru că atunci când am vrut ”să încoronez” salata cu respectivele frunze, am constatat că se uscaseră...Așa că a trebuit să mă mulțumesc cu pătrunjelul pe care-l aveam la îndemână. Acum am din nou busuioc frumos și proaspăt, dar salata este mâncată de mult timp...
INGREDIENTE
Pastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute, sau conform recomandărilor de pe ambalaj.
Când sunt gata, se strecoară, se clătesc sub jet și se lasă să se scurgă bine de apă.
Între timp se spală roșiile și, cine vrea, le poate înjumătăți, dacă sunt mai mari.
Se amestecă 3-4 lingurițe de sos pesto și 1-2 lingurițe de ulei de măsline, se subțiază și se omogenizează.
Se pun pastele bine strecurate în bol, se toarnă deasupra sosul pesto subțiat cu ulei de măsline și se amestecă. Se condimentează cu: sare, piper și oregano, după gust.
Se adaugă roșiile cherry, mini mozzarella, bucăți de ton și frunzele de busuioc (pătrunjel).
Cine vrea, poate adăuga 1-2 lingurițe de ulei din conservă, dacă îi place salata mai onctuoasă.
Ingrediente Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto
160 grame de paste (penne)
1 conservă de ton (bucăți)
3-4 lingurițe de sos pesto
1-2 lingurițe de ulei de măsline
8-10 roșii cherry
80-10 mini mozzarella
sare
piper
oregano
frunze de busuioc (pătrunjel)