Salata mimoza

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salata mimoza

Se fierb cartofii cu coaja, impreuna cu morcovii in apa cu sare. Cartofii se lasa sa se raceasca, se decojesc si se rad pe razatoarea mare impreuna cu morcovii, sunca presata si cascavalul. Smantana se amesteca cu maioneza usor pana la omogenizare, se sareaza si se pune piper dupa gust! Intr-un vas mediu de yena (sau in mai multe castronele de preferat transparente) se adauga putin din dressingul format din maioneza si smantana, cat sa formeze un strat pe fundul vasului; apoi se presara cartofii rasi dar usor sa nu se preseze si se adauga inca un strat subtire din dressing cat sa acopere cartofii; la fel se procedeaza si cu celelalte ingrediente rase in ordinea: sunca rasa-dressing-cascaval-dressing-morcovi-dressing! Este important sa se pastreze putin

Ingrediente Salata mimoza

1 kg cartofi

3/4 kg morcovi

1/2 kg sunca presata sau salam victoria

1/2 kg cascaval

400 ml smantana

1 borcan de maioneza de 400 grame

sare

piper

putin marar

Categorii