Salata poloneza, cu fasole galbena, boabe de porumb si carnat polonez

Reteta culinara din categoria Salate. Specific Polonia. Cum sa faci Salata poloneza, cu fasole galbena, boabe de porumb si carnat polonez

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata poloneza, cu fasole galbena, boabe de porumb si carnat polonez

 

 Aceasta salata s-a ..,, nascut " dintr-un singur motiv. Pentru ca ingredientele erau la indemana si gata fierte. Intr-o vreme mai calda un prieten ne-a cadorisit cu porumb de fiert. Porumb de soi bun, de acela zaharat cum se zice. Fasolea verde lata parca era prea multa pentru o ciorba. Asa ca am mai scos doua palete cu fasole din oala. Porumb am si acum pus la congelator pentru iarna. Cert este ca salata a avut un succes nebun. Abia daca am salvat ceva pentru poza de prezentare. Denumirea salatei este generica, voi spuneti-i cum vreti !!!!

 

INGREDIENTE
2 stiuleti porumb fierti 2 palete pline cu fasole pastai galbena lata -fiarta 2 buc polonez =400 gr 2 linguri mustar 4 linguri ulei masline 6 linguri cu varf iaurt grecesc 1/2 lamaie -zeama 2 catei usturoi . 1 legatura mica patrunjel verde piper negru macinat sare Polonezul se fierbe si se lasa sa se raceasca . Dupa racire polonezul se taie in patru pe lungime, apoi se feliaza. Fasolea galbena pastai se taie bucati la 2-3 cm Bobele de porumb se taie cu ajutorul unui cutit ascutit de pe stiulete . Patrunjelul se toaca marunt .Usturoiul se toaca marunt. Amestecati intr-un bol mare , mustarul cu ulei , iaurt ,usturoi , sare ,si piper . Adugati fasolea galbena fiarta , boabele de porumb si polonezul . Presarati pe deasupra patrunjelul verde tocat . Omogenizati totul si gustati . Sarati si piparati daca mai este nevoie . Salata este mai gustoasa daca sta o ora -doua l;a rece . Puteti folosi in loc de polonez, ca proteina , piept de pui sau sunca . Pofta buna !!!!!

Ingrediente Salata poloneza, cu fasole galbena, boabe de porumb si carnat polonez

2 stiuleti porumb fierti

2 palete pline cu fasole pastai galbena lata -fiarta

2 buc polonez =400 gr

2 linguri mustar

4 linguri ulei masline

6 linguri cu varf iaurt grecesc

1/2 lamaie -zeama

2 catei usturoi .

1 legatura mica patrunjel verde

piper negru macinat

sare

Categorii