Salata poloneza- cu fasole galbena , boabe de porumb si polonez

Reteta culinara Salata poloneza- cu fasole galbena , boabe de porumb si polonez din categoria Salate. Specific Polonia. Cum sa faci Salata poloneza- cu fasole galbena , boabe de porumb si polonez

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata poloneza- cu fasole galbena , boabe de porumb si polonez

 

 Aceasta salata s-a ..,, nascut " Dintr-un singur motiv . Pentru ca ingredientele erau la insemana si gata fierte .Intr-o vreme mai calda un prieten ne-a cadorisit cu porumb de fiert . Porumb de soi bun , de acela zaharat cum se zice . Fasolea verde lata parca era prea multa pentru o ciorba . Asa ca am mai scos doua palete  cu fasole din oala . Porumb am si acum pus la congelator pentru iarna . Cert este ca salata a avut un succes nebun . Abia daca am salvat ceva pentru poza de prezentare .Denumirea salatei este generica -voi spunet-i cum vreti !!!!

 

INGREDIENTE
2 stiuleti porumb fierti 2 palete pline cu fasole pastai galbena lata -fiarta 2 buc polonez =400 gr 2 linguri mustar 4 linguri ulei masline 6 linguri cu varf iaurt grecesc 1/2 lamaie -zeama 2 catei usturoi . 1 legatura mica patrunjel verde piper negru macinat sare Polnezul se fierbe si se lasa sa se raceasca . Dupa racire polonezul se taie in patru pe lungime , apoi se feliaza . Fasolea galbena pastai se taie bucati la 2-3 cm Bobele de porumb se taie cu ajutorul unui cutit ascutit de pe stiulete . Patrunjelul se toaca marunt .Usturoiul se toaca marunt. Amestecati intr-un bol mare , mustarul cu ulei , iaurt ,usturoi , sare ,si piper . Adugati fasolea galbena fiarta , boabele de porumb si polonezul . Presarati pe deasupra patrunjelul verde tocat . Omogenizati totul si gustati . Sarati si piparati daca mai este nevoie . Salata este mai gustoasa daca sta o ora -doua l;a rece . Puteti folosi in loc de polonez, ca proteina , piept de pui sau sunca . Pofta buna !!!!!

Ingrediente Salata poloneza- cu fasole galbena , boabe de porumb si polonez

2 stiuleti porumb fierti

2 palete pline cu fasole pastai galbena lata -fiarta

2 buc polonez =400 gr

2 linguri mustar

4 linguri ulei masline

6 linguri cu varf iaurt grecesc

1/2 lamaie -zeama

2 catei usturoi .

1 legatura mica patrunjel verde

piper negru macinat

sare

Categorii