Salata Rio Mare, cu cus-cus
Reteta culinara din categoria Salate. Specific Romania. Cum sa faci Salata Rio Mare, cu cus-cus
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Salata Rio Mare, cu cus-cus
Am făcut ieri o salată foarte gustoasă și aspectuoasă, luminoasă și îmbogățită cu tot ce aduce soarele mediteranean (și nu numai!): roșii cherry, ardei grași mini, măsline și ulei de măsline, oregano, lămâi și nu în ultimul rând, o conservă de ton Rio Mare, care la deschidere nu mi-a oferit imaginea pe care o vedem în reclamele televizate (ceea ce m-a întristat puțin). A fost atât de bună, încât până seara, în două ”reprize” am și terminat-o...!
INGREDIENTE
Se fierbe cus-cusul în apă clocotită cu sare, timp de 8-10 minute (sau conform recomandărilor de pe ambalaj).
Cât timp fierbe cus-cusul, se spală roșiile cherry și măslinele, după care se lasă să se scurgă de apă și să se zvânte.
Se spală ardeii grași mini și se taie rondele, îndepărtând simultan, semințele și cotoarele.
Se feliază lămâia.
Când cus-cusul a fiert, se strecoară, se clătește cu apă rece și se lasă câteva minute ca să se scurgă bine.
Se pune cus-cusul bine scurs de apă pe un platou și se aranjează într-un strat uniform.
Se deschide cutia de conservă de ton și se răstoarnă în mijlocul platoului, pe stratul de cus-cus.
Se ornează salata, de jur împrejur, cu rondele de ardei grași mini, măsline, roșii cherry și felii de lămâie.
Se condimentează cu: sare, piper, oregano și se stropește cu ulei de măsline. La urmă se adaugă frunzele proaspete de busuioc.
Se poate servi imediat, sau după ce stă 10-15 minute la rece.
Ingrediente Salata Rio Mare, cu cus-cus
150 grame de cus-cus
1 conservă de ton, Rio Mare
2 ardei grași, mini
10-12 roșii cherry
măsline
2-3 felii de lămâie
sare
piper
oregano
2-3 linguri de ulei de măsline
frunze proaspete de busuioc