Salata ruseasca de gogonele verzi la borcan (la rece)

Reteta culinara Salata ruseasca de gogonele verzi la borcan (la rece) din categoria Conserve. Specific Rusia. Cum sa faci Salata ruseasca de gogonele verzi la borcan (la rece)

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata ruseasca de gogonele verzi la borcan (la rece)

 

Si dupa cum gasim pe piata gogonele bune vin cu o alta varianta de conserve ruseasca a gogonelor pe care le prezint. Gogonele ies crocante si foarte foarte bune. Acesta este cel mai simplu mod de a face o salată pentru iarnă.  

1200 gogonele verzi spălate feliate 3 gogoși curățați și tăiați în felii optional ardei iute un catel de usturoi curatat si feliat o grămadă de pătrunjel tocat mărunt 2 linguri de zahar 1 lingură sare murată 3 linguri ulei 2 linguri otet 9%

Intr-un bol adanc adauga gogonele, gogosile, usturoiul, ardeiul iute si patrunjelul.

Se adauga intr-un bol si se dizolva in otet, zahar si sare, apoi se adauga peste gogonele, se adauga ulei. Se amestecă și se lasă 3-4 ore amestecând din când în când.

Umpleți borcanele sterilizate (la început vor fi 3 borcane pline cu 800g) înșurubate cu capace spălate și sterilizate, apoi întoarceți borcanele cu capacele în jos. Peste 2-3 ore întoarce borcanele din nou.

Dupa 2 zile se distribuie din al treilea borcan si se umplu cele doua borcane, se adauga sucul rezultat din al treilea borcan. Dați la frigider sau răciți pivnița. Vor rezista până în primăvară. Dacă vor rezista!

Poftă bună!

Ingrediente Salata ruseasca de gogonele verzi la borcan (la rece)

1200 gogonele spalate verzi taiate felii

3 gogosari curatati si taiati felii

ardei iuti optionali

o capatana usturoi curatat si taiat felii

o legatura patrunjel tocat marunt

2 linguri zahar

1 lingura sare de muraturi

3 linguri ulei

2 linguri otet 9%

Categorii