Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta

Cum sa pregatesti quinoa: Pune quinoa intr-o sita si clateste-o cu apa rece de 2-3 ori pentru a elimina gustul amar al acesteia; Adauga dublu cantitate de apa (350 ml) si putina sare; Cand incepe sa fiaba, dati focul mic si lasati sa clocoteasca aprox. 15-20 min. Este gata cand s-a absorbit toata apa. Modalitati de preparare salata: Pune quinoa la fiert dupa instructiunile de mai sus; Taie ardeiul si ciupercile cubulete (daca adaugi si ceapa verde, taie-o rondele), apoi adauga-le intr-o tigaie in care ai incins putin ulei; Dupa ce sunt aproape gata, adauga rosiile cherry si mai lasa la foc 1-2 minute; Dupa ce s-au inmuiat putin si rosiile cherry, adauga quinoa, lintea si fasolea rosie. Condimenteaza si mai lasa 1-2 minute la foc mic pentru a se intrepatrunde gusturile; Dupa ce ai luat de pe foc, adauga branza feta sau branza telemea. Daca pregatesti reteta pentru masa de pranz de la serviciu, adauga branza deasupra in caserola.

Ingrediente Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta

185 g de quinoa

1/2 conserva de fasole rosie

1/2 conserva de linte

250 grame de ciuperci

1 ardei

150 g rosii cherry

150 g branza feta sau telemea de vaca

ulei

sare si piper dupa gust

optional mai poti adauga si 1-2 fire de ceapa verde.

Categorii