Salau impachetat pe gratar

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salau impachetat pe gratar

Salaul se poate prepara in multe feluri, dar cel mai mult mi-a placut impachetat pe gratar. Este gustos si suculent, aromat. Incercati si nu veti regreta. Am curatat pestii de solzi, mate si branhii (i-am cumparat direct de la pescari la Orsova). Dupa ce i-am spalat si i-am zvantat, am turnat in ei o multime de condimente si i-am uns cu ulei de masline. In fiecare pestisor am introdus 3-4 catei de usturoi si 1-2 foi de dafin, apoi i-am impachetat in folie de aluminiu. Puneti pestii astfel impachetati pe gratarul special cu capac (cu halogen, la iarba verde sau in cuptorul aragazului). Ii lasati la foc molcom ~20 minute, nu trebuie nici macar sa ii intoarceti, pentru ca invelisul de staniol pastreaza sucurile si gustul in interior. Scoateti pestii de pe gratar, despachetati bunatatea astea de mancare, dar usurel sa nu se destrame pestii, pentru ca sunt foarte moi si fragezi. Asezati-i pe un platou, stropiti si decorati cu lamaie si frunze de patrunjel. Eu i-am servit cu garnitura de cartofi natur si cu sos de usturoi. Pofta buna.

Ingrediente Salau impachetat pe gratar

6-7 pesti de 350-400 g bucata

1 lamaie

2 capatani de usturoi

10-15 foi de dafin

1 lingurita boabe de piper

3 lingurite baza pentru mancaruri

1 lingurita boia

2 linguri ulei de masline

sare

piper

cimbru.

Categorii