Salau in sos de Riesling

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salau in sos de Riesling

Pestele se curata si se acreste cu lamiie. Carnea afumata se taie in cuburi si se pune la fript, apoi se pun la fript fileurile de peste, fiecare parte timp de 3 minute pina primesc o culoare maronie. Se toarna Riesling, se pune capacul si la cea mai mica flacara se frige inabusit timp de 10 minute. Se scoate pestele, se sareaza usor si se tine la cald pe o plita incalzita in prealabil. Se amesteca gelatina in apa si se adauga la zeama fripturii dupa care se da citeva clocote. Se pune galbenusul in smintina si se amesteca in sosul care nu mai clocoteste. Se ia oala de pe cuptor si se adauga sare dupa gust. Se toarna apoi sosul peste fileurile de peste si se garniseste cu patrunjel verde taiat si cu felii de lamiieSe poate servi ca si garnitura cu sparanghel sau cartofi prajiti

Ingrediente Salau in sos de Riesling

4 bucati file de salau a cite 200 g

50 gr. carne afumata

4 linguri de Riesling

o ceasca de apa

1 pahar de smintina

1 galbenus de ou

suc de lamiie

o lingura de gelatina pentru alimente

o legatura patrunjel

o lamiie

sare

Categorii