Salsa cu capsune si creveti

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salsa cu capsune si creveti

Se spala legumele si se sterg cu un stergar de bucatarie. Se taie rosiile cubulete, la fel si ardeiul capia, ceapa verde taiata rondele, ardeiul iute taiat marunt (eu am folosit doar jumatate de ardei de la care am inlaturat semintele si nervurile). Adaugati sare si piper proaspat rasnit, amestecati si lasati 2-3 minute deoparte, Adaugati boabele de porumb dulce din conserva, uleiul, zeama de lamaie, tocati patrunjelul si coriandrul marunt, Amestecati toate ingredientele, gustati si asezonati daca mai este cazul. Daca va place foarte picant, mai adaugati ardei iute. Dati castronul pentru 10 minute la frigider. Capsunele le-am spalat, le-am indepartat coditele si le-am taiat in jumatati pe cele mai mici si in sferturi pe cele mai mari. Am presarat putina sare roz, le-am amestecat usor si le-am lasat deoparte pentru 5 minute. Crevetii au fost pusi cu o ora inainte intr-o strecuratoare. I-am clatit cu putina apa rece, apoi i-am tamponat cu prosoapte de hartie. Intr-o tigaie am pus putin ulei si unt. Cand s-au incins, am adaugat cateii de usturoi curatati si crenguta de tarhon. Am lasat pe foc mic 1 minut. Am adaugat crevetii am crescut flacara de la mic inspre mediu si am prajit crevetii 2 minute pe o parte si pe cealalta, pana au devenit rozalii. I-am stropit cu zeama de lamaie si asta e tot… Dupa ce salata a stat la frigider 10-15 minute, se adauga capsunele, se amesteca usor si se mai lasa inca 5 minute salata la frigider pentru a se intrepatrunde aromele. Am ales pahare/cupe pentru montaj. Culorile din salata trebuie sa ne bucure ochiul… Pe margine am montat crevetii, felii de lamaie. Sa degustam, sa savuram si sa ne bucuram de vara!!!

Ingrediente Salsa cu capsune si creveti

9 rosii prunisoara

3-4 fire ceapa verde sau 1 ceapa rosie

1 ardei capia

1 ardei iute rosu

300 gr capsune proaspete

1 cutie mica de porumb dulce

Patrunjel si coriandru proaspat

Sare roz si piper proaspat rasnit dupa gust

Sucul de la 1 lamaie mica

3-4 linguri ulei de masline extravirgin(eu am folosit ulei de dovleac)

300 gr creveti

In plus pt prajit crevetii:

1 lingura ulei de masline extravirgin

1 cub mic de unt

1 fir de cimbru sau tarhon proaspat

2 graunti de usturoi

1 praf de sare roz

Felii de lamiae

Categorii