Sangele voinicului cu bombe de gris

Reteta culinara Sangele voinicului cu bombe de gris din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Sangele voinicului cu bombe de gris

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sangele voinicului cu bombe de gris

 

Stranie definitie! Stiu. Ma amuz recitind-o. Cand am refacut supa de rosii cu "bombite" de gris ma gandeam la cate povesti imi spunea mama in copilarie, ametind cate o bucatica de leguma plictisita de lipsa mea eterna de pofta de mancare. Treceau pe sub nasul meu si pe sub lingura incarcata de mancare toti regii lumii povestilor, toti soldateii si armatele cunoscute si necunoscute, toate reginele ori printesele inventate vreodata de vreo mamica ce a chinuit lingurile si mancarurile in nobilul scop de a hrani "puiul". Nimic si pace buna. Dar totusi, supa de rosii era o placere chiar si pentru un "fugare-blide" ca mine. Dulcie, colorata, vesela, indemna si indeamna la pofta buna! :)

Ingrediente Sangele voinicului cu bombe de gris

1 piept de pui

6 morcovi

1 radacina de patrunjel

o telina mica

1 ceapa

5-6 rosii

1-2 linguri de zahar

frunze de telina si de patrunjel

o lingurita ghimber proaspat ras

400 ml lapte sau apa

150 gr gris

1 ou

un varf cutit de bicarbonat de sodiu

patrunjel tocat fin

Categorii