Sangele voinicului cu bombe de gris
Reteta culinara Sangele voinicului cu bombe de gris din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Sangele voinicului cu bombe de gris
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sangele voinicului cu bombe de gris
Stranie definitie! Stiu. Ma amuz recitind-o. Cand am refacut supa de rosii cu "bombite" de gris ma gandeam la cate povesti imi spunea mama in copilarie, ametind cate o bucatica de leguma plictisita de lipsa mea eterna de pofta de mancare. Treceau pe sub nasul meu si pe sub lingura incarcata de mancare toti regii lumii povestilor, toti soldateii si armatele cunoscute si necunoscute, toate reginele ori printesele inventate vreodata de vreo mamica ce a chinuit lingurile si mancarurile in nobilul scop de a hrani "puiul". Nimic si pace buna. Dar totusi, supa de rosii era o placere chiar si pentru un "fugare-blide" ca mine. Dulcie, colorata, vesela, indemna si indeamna la pofta buna! :)
Ingrediente Sangele voinicului cu bombe de gris
1 piept de pui
6 morcovi
1 radacina de patrunjel
o telina mica
1 ceapa
5-6 rosii
1-2 linguri de zahar
frunze de telina si de patrunjel
o lingurita ghimber proaspat ras
400 ml lapte sau apa
150 gr gris
1 ou
un varf cutit de bicarbonat de sodiu
patrunjel tocat fin