Sardine cu busuioc si pasta de masline cu ou si faina

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sardine cu busuioc si pasta de masline cu ou si faina

1. Se aleg sardine mari si se îndeparteaza capetele. Se spala bine, se sareaza si se Iasa sa se usuce complet. 2. Se despica sardinele pentru a li se scoate oasele. 3. Se amesteca pasta de masline (sau maslinele tocate) cu ardeiul tocat fin si busuiocul si, cu acest amestec, se umplu sardinele. Se dau pe rând prin faina,apoi prin ou si la urma prin pesmet. 4. Se încinge bine uleiul si se rumenesc sardinele pe ambele parti. Se seNesc cu multa zeama de lamâie.

Ingrediente Sardine cu busuioc si pasta de masline cu ou si faina

6 portii

1 kg sardine mari

2 cesti ulei de masline

1 ceasca faina

1 ceasca pesmet

1 ou

Sare

Piper

6 masline negre tocate marunt sau

o lingura pasta de masline

1 lingura busuioc proaspat tocat

marunt

1 lingurita ardei rosu dulce tocat

marunt

Categorii