Sarlota cu pere si fulgi de migdale
Octombrie este luna din an cand sunt disponibile cele mai multe soiuri de pere, asa ca este un moment bun pentru consuma. Noi am ales sa le folosim intr-un desert.
Instructiuni de preparare Sarlota cu pere si fulgi de migdale
Asezati folia alimentara la baza formei de copt. inchideti! Inmuiati rapid piscoturile in apa cu partea neteda (nu cu partea cu zahar) si aranjati-le in jurul matritei cu partea neteda spre interior.
Crema: Puneti smantana, bolul si telurile de la mixer congelator 15 min, apoi bateti frisca cu mascarpone, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul pudra pentru a forma o frisca ferma.
Migdale: Puneti fulgii de migdalele intr-o tigaie la foc mediu, amestecand ocazional pana se rumenesc.
Perele: descojiti si taiati perele in bucati mici.
Ansamblarea: Puneti jumatate din crema peste piscoturi, apoi puneti jumatate din bucatile de pere, presarati o mana de migdale rumenite sși acoperiti cu piscoturi.
Repetați procesul, acoperiti partea superioara cu folie alimentara si dati la rece timp de 4 ore. Puneti perele de decor deoparte. Descojiti si taiati fin perele mici pe verticala.
Decor: aranjati bucatile de pere feliate una langa alta pe marginea carlotei. Asezați migdalele rumenite in centru si puneti o para mica deasupra lor.
Gata!
Ingrediente Sarlota cu pere si fulgi de migdale
Pentru sarlota :
250 gr piscoturi
300 gr pere
200 ml smantana lichida cu 30% grasime
150 gr mascarpone
50 gr zahar pudra
1 pastaie vanilie (optional)
75 gr fulgi de migdale
apa
Pentru decor:
3 pere mici taiate (aproximativ 200 gr)
1 pera mica pentru centru